| Follow || Dashboard |
//Pink Is Sweet
Learn From Mistakes , Appreciate Others
Thursday, 13 December 2012 | 05:30 | 0 Talking ♥
Bismillahirrahmanirrahim ..
Assalamualaikum ..

Kenangan demi kenangan kini muncul dalam ingatan . Sedih , gembira , semua bermain di minda . Selama tiga tahun kita bersahabat , you were the best ! You are my BFF ! I don't care what others said about us . Haha . Diorang selalu cakap kita ni couple lah , tu lah  , ni lah . But , I don't care . Why ? Coz' I know that you are my bestie . Dear friend , izinkan aku ungkao kembali kenangan dan sejarah yang dah berlaku antara kita , can ah ? Can ah ? Hehe .

FORM 1

Masa form 1 , kita tak berapa kenal . Sekadar tahu nama . Well , kat sini I nak pecahkan rahsia . Masa form 1 dulu , me dan someone lah .. Pernah minat you , wahai kawan ! Haha . Bila diingat kembali , lawak sangat . Masa tu , minat sekadar minat . Me dan someone ni selalu jugak lah stalk you . Haha . Siap bagi gelaran lagi . Okay , stop . Malu lah (*-.-*)

FORM 2

 Masa form 2 , kita mula berkenalan . Haha . Semua sebab adik angkat you dulu , okay . I selalu jadi mangsa keadaan teman dia ke dobi . Jadi orang tengah you . Last last , kita plak rapat . Haha . Kita gelak sama - sama . Sedih sama - sama . I still remember dulu you memang agak suka ejek-2 aku dengan kawan you tu . Si pemain guitar tu . Tak baik , okay . Sebab tu jugak lah kita rapat , kan ? Haha . Time kat kelas , kelas you kan sebelah kelas I je . Selalu jugak you jerit - jerit nama kawan you tu . Malu woi ! Masa English Night , you pakai kemeja hitam , pegang sword yang kononnya tajam tu . Kay , I still remember the moment you guys buat pedang tu . Haha . Balik lewat je selalu . Kay , malam tu , I was like .. "Nsem emm .. " Hahah . Kay , I malu . You pakai kemeja hitam , you tu dah lah putih , memang sangat terserlah muka you tu  ! But , kenangan form 2 tak sebanyak kenangan masa form 3 , I guess .

FORM 3

Form 3 . Bermula lah kisah perjalanan kita yang lebih mencabar . Memandangkan you pun SPM candidates , I PMR candidates . How ever , kalau ada masa terluang , kita selalu lepak , right . Kat mana ? Kat dobi , kat bilik piano . Haha . Time you main piano ngan I , oh .. Love it ! You memang pandai buat I cair . Haha . Hati I ni keras tau ! Ingat lagi time you ajar lagu Fiction . Haha . Then , you main lagu Ombak Rindu , Bila Cinta , then I nyanyi . Haha . Walaupun suara I sumbang , you tetap cakap best . Haha . Thanks , kawan . Then , every night , kita selalu otp . Haha . Sampai dua tiga pagi . Haha . You agak senang nak belanja I , I agak susah belanja you . Haha . What so ever lah . Pastu , I selalu kutuk suara you sumbang kalau you buat performance , I buat muka annoying .  Haha . Lepas you turun dari stage , you mesti cakap "Bukan nak bagi support !" Ala - ala merajuk . Haha . Gedik !

Pastu , time you buat banner yang Merdeka kat bilik Seni , you ingat ? Masa tu , I baru habis JT Math , I guess . JT ke ? Rasanya JT math takde hari tu . Haha . You tunggu I kat tangga bilik seni sementara I cuba melarikan diri dari si dia . Haha . Kay , funny . I naik je tangga , you gelakkan I . Haha . Semput tau ! Lepas tu , I conteng conteng tangan you . Haha . You nak conteng balik kat tangan I but I sempat mengelak , okay ! Haha . I kacau you buat kerja . Kay , I memang annoying . Haha . Then , kita balik sama . Haha . Eah , bukan I balik dulu ke ? Haha . What ever lah . 

Tapi , yang paling aku ingat , time TUG . Haha . Sebagai seorang fotografer sekolah , aku tak boleh lambat kalau ada event penting . Tapi , aku lambat pagi tu . Aku langsung tak sempat nak breakfast . Dari permulaan acara , sampai lah habis acara , aku langsung tak makan bukan kerana takde masa je , tapi silap aku tak bawak duit masa tu . Aku malas nak meminjam . Masa rehat pun , aku tak sempat makan . Masa rehat , ada beberapa acara yang dipertandingkan , so , aku kena ada untuk ambil gambar . Penat , pening , tak larat , memang semua ada . Namun , aku tak nak susah kan cikgu , aku tetap kuatkan semangat . Haha . Tapi , semangat aku tak lama bertahan . Tiba untuk majlis penutup , masa perbarisan , aku semakin tak larat . Semakin tidak bertenaga . Pastu , aku nampak kau . Aku mintak tolong kau untuk ambil gambar . Kau suruh aku pegi berehat . While walking , aku hampir pengsan . Aku hanya meneguk segelas air pada hari tu . Even , kau ada kerja lain masa tu , kau tetap tolong aku . Terima kasih kawan . Thanks to Nisah too . Dia yang tolong bawa aku pergi minum air .

Tapi , tak lama . Semuanya berubah lepas peristiwa tu , kan ? Aku sedih . Aku malu . Kerana aku silap percaturan , aku hampir kehilangan seorang sahabat yang paling aku sayang . Aku malu kerana muka aku buruk kalau aku nangis . And , guess what ? Aku nangis depan kau ! Aku nangis macam hilang nyawa . Malam tu , aku hampir pengsan . Kepala aku pening , nafas aku sesak . Aku rasa macam aku dah takde sape-2 lagi yang mampu tolong aku masa tu . Hari - hari aku kosong lepas tu . Nasib Kamilah ada . Nasib Along ada . Mereka membantu aku untuk kembali tersenyum . Lepas tu , aku mula memikirkan jalan untuk kita kembali seperti dulu . Aku tak pernah bagi tau sape-2 . Semua aku lakukan sendiri . Aku taknak bebankan orang lain dengan masalah aku lagi . Okay , stop ! Aku tak nak citer semuanya . Aku cukup sedih bila ingat kan semua tu .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kawan , banyak dah perkara - perkara pahit dan manis kita lalui . Dalam kesempatan ini juga , aku mintak maaf sebab banyak buat salah dengan kau . Sorry kawan . I still remember your words "Learn from mistakes , appreciate others" . Plus , thanks for your second chance . I will be a better person :) Pray for me and my friends excellent results this 19/12/12 !

A few pictures of us , my friend .





Older Post
♥ Disclaimer ♥


A person that has a name of Athierah :)



♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan

A few pictures of us , my friend .





Older Post